Boven Natuurlijk - Lichaamsgericht Coachen en Massage
Home Rebalancing lichaamsgericht coachen massage healing meditatie blog marjanneBlog

Trauma


Zelfdoding, Verlies,Overlijden

Mijn broer is dood


Overgave, ziel en sound


kanker


Abundance, overvloed


Corona, angst, fanatisme


Spiegel


Trauma


Zelfdoding, Verlies,Overlijden

Mijn broer is dood


Overgave, ziel en sound


Artikelen blog Boven Natuurlijk

Andere plannen

Tja en dan ben ik sinds begin oktober Rebalancer, en daarna kwam de tweede lockdown. Ook belandde ik in het ziekenhuis. Niet vanwege Corona, maar vanwege de plannen die het leven met mij had. Daar was ik natuurlijk niet heel blij over. Ik wilde namelijk graag van start als Rebalancer.  En hoe zit dat nu eigenlijk, hoeveel invloed heb ik nu werkelijk op mijn leven? Ik realiseer mij wel dat ik mijn gedachten toch beter wil gaan richten. Dat kan me helpen andere dingen in mijn leven naar me toe te halen. Soms gaat dit heel gemakkelijk. Meestal zijn hoofd en hart dan in lijn met elkaar……  Ik wilde meer genieten voelen, en op het moment dat ik daar mee bezig was, vloog er onder de brug waar ik op stond, een ijsvogeltje door. Wat een pracht!!!!! De volgende dag liep ik ter hoogte van dezelfde brug, en vroeg me opnieuw af of het ijsvogeltje zich zou tonen. En op het moment dat ik op de brug liep, kwam hij opnieuw langs vliegen. Wat een blijdschap…… Op zo’n moment voel ik dat mijn wensen ook de wensen zijn van iets dat groter is dan ik. Dat we in verbinding zijn, dezelfde plannen hebben…….


Corona 2

Wonderlijk hoe alles in zijn werk gaat. Sommige mensen worden steeds nonchalanter, anderen worden steeds fanatieker mbt het coronabeleid. Fanatieker in hun verbale uitingen, waarbij de meest heftige uitingen worden gedaan naar bijvoorbeeld de leiders in ons land, media, ambtenaren, mensen in de virus check straat.

 

Deze fanatieke mensen zijn net als ieder ander op zoek naar hun waarheid.  Naar hun veiligheid. En wanneer je onbewust in angst leeft, is dit gedrag daarvan een gevolg; fanatisme, achterdocht, gevoel van manipulatie. Angst maakt dat we controle willen hebben. …. En wanneer de controle die we nog over ons leven hadden wordt weggenomen, door de regels die opgelegd zijn door…….  


Ik ervaar het als beangstigend hoe ver sommige mensen kunnen gaan, wanneer zij het idee hebben dat zij in ‘de waarheid’ leven. Zonder respect voor de ander. De ander die in het belang van de hele maatschappij probeert te handelen, die daarom wel de regels van overheid volgt. Of in het belang van het leven probeert te handelen…. Ik mag het met iedereen oneens zijn, en hoef hier niemand mee te bedreigen. Deze bedreigingen zijn minstens zo erg, zo niet erger, dan hetgeen waarvan de bedreigde wordt beticht…… Ik wens deze fanatiekelingen, een portie gezond verstand, en een helder inzicht in waar ze nu mee bezig zijn.


Spiegel

Alles om je heen is je spiegel. Dat blijkt bij me de laatste tijd weer heel duidelijk. Op dit moment nadert het examen voor mijn Rebalancing opleiding met rasse schreden. En dat maakt wat in me los. Het niet goed zijn zoals ik ben, en alles wat daarmee samenhangt steekt heel erg de kop op. En wat er dan als feedback wordt gegeven, voelt voor mij als niet goed genoeg zijn. Ik moet anders zijn dan dat ik ben. Ik voel dan boosheid, waarvan ik denk dat de gevers van de feedback boos zijn op mij. Zij raken tenslotte dat vervelende gevoel in mij aan. Gelukkig ben ik nu in staat om mijzelf daar helemaal in te zien. Ik kwam bij mijn eigen gevoel van boos zijn, van dat hele kleine kind in mij. Dat kind dat het gevoel had niet goed genoeg te zijn, dat zich altijd maar wilde aanpassen en veranderen om er wel bij te horen, om wel bestaansrecht te hebben. En dat kindje was heel boos over wat zij allemaal ‘moest’ doen….. Om hierna te horen te krijgen dat het niet goed was. Tjonge jonge wat een pijn daaronder kan zitten die, als je niet weet dat dit je mechanisme is, je helemaal kan gaan regeren.


Vaak is het zo dat hetgeen in je leeft, ook al voel je dit niet, naar boven komt op het moment dat er iemand in je buurt komt, die soortgelijke gevoelens heeft. Deze gevoelens versterken elkaar. Bij blijdschap is dit natuurlijk heel fijn…. Maar bij andere gevoelens als boosheid, verdriet, jaloezie of andere gevoelens is dit lastig. Vroeger dacht ik dan dat ik deze dingen voelde van de ander…..


Nu vraag ik  me telkens weer af, wat wordt er in mij aangeraakt? Ook als het van buiten mij lijkt te komen. Zo krijg ik meer zeggenschap over hoe ik mij voel. Alles is mijn spiegel.Abundance meditatie

En  toen kwam de abundance meditatie naar mij toe. Via mijn zus en via iemand van de opleiding Rebalancing. Op de tweede uitnodiging voelde ik dat het tijd was om ook in te stappen. Naast het feit dat het me diepe rust kan brengen, brengt het ook veel beweging. Oude patronen en overtuigingen komen nog meer aan het licht. Soms zijn er opdrachten bij, waarmee meteen een hele hoop weerstand wordt aangeraakt. En onder weerstand is heel veel vrije energie verstopt. Dat wetende doe ik mijn best open te blijven, en contact te maken met alles in en om me heen. Het is een mooie uitdaging, en ik ben benieuwd wat het me gaat brengen.Corona tijd

De afgelopen periode was een periode van stilte, rust, en intensief met mijzelf zijn. Een rust op een diep niveau, waarin al het moeten dat ik zo vaak in mijzelf waarneem, naar de achtergrond verdween. Ik was. En ook al was er geen of weinig contact, ik voelde me met alles verbonden. Er  was een nog bewuster kiezen voor mij. Voor wat mijn gezondheid nodig heeft.  Hoe kan ik mezelf laten helen, wanneer ik me naar buiten richt? In plaats van mijn binnenste, waar de antwoorden te vinden zijn?


En op dit moment, nu er weer meer mogelijk is naar buiten, blijft de uitdaging voor mij, om me helemaal bij en in mijzelf te laten blijven. Te voelen in het moment. Kan ik met mijzelf zijn, en in fysiek contact met anderen? Zeker dat kan.  En het bijzondere is, dat door de maatregelen rondom corona, het bij mijzelf blijven gesteund word. Misschien kun jij dat ook op één of andere manier waarnemen.


Corona heeft namelijk bij veel mensen oude kind angsten aangeraakt. Zoals bestaansrecht, en doodsangst. De angst die nu opborrelt, wordt versterkt door de angst die nog in je leeft, en waar je vaak geen weet van hebt. (Zie ook het stuk trauma hieronder). En dan is 1 en 1 geen 2 maar een veelvoud van 2. Daarom lijkt het zo overdreven, terwijl het zo echt is….. Het zou fijn zijn, wanneer je dit in jezelf herkent, je hiermee contact kan maken.  Zodat het kan worden doorvoeld, en je vrijer wordt in je zijn. Dat gun ik iedereen ten diepste. Als je wilt, kan ik je hierbij ondersteuning geven.Trauma

Ken je dit? Dat wanneer je in een situatie komt waarin je wordt geraakt, je de neiging hebt, je uit de voeten te maken? Ik heb dat mijn hele leven gehad, en had hierop ook oordeel. Ik was echter niet in staat te voelen wat er onder zat. Ik bleef in eenzelfde kringetje rondgaan. Dan verdween het weer naar de achtergrond, dan was het er weer en heel heftig. En er was altijd schuldgevoel. Ik voelde me hard, en slecht en verkrampt van binnen. En uiteindelijk kwam ik in contact met het hele kleine kind in mij dat een heftig trauma had. Doordat dit is ontstaan in een tijd waarin er nog geen woorden waren in mij, en ik er geen bewuste herinnering op had, werd ik telkens meegezogen in wat dit kind in mij als actie had om te overleven. Weg willen…… Uit verbinding gaan. Het alleen moeten doen.


Nu ben ik bekend met haar…. De foetus, en ken ik haar gevoelens en mechanismen. Doordat ik hiermee bekend ben, is er een verbinding ontstaan, van waaruit ik weer de mogelijkheid heb om met gedachten mijn gedrag te corrigeren..… En dat is heel behulpzaam. Ik kan nu blijven en ik kan bewust kiezen om te gaan, zowel fysiek als in de energie.


 


Blog