Boven Natuurlijk - Lichaamsgericht Coachen en Massage
Home healing lichaamsgericht coachen massage meditatie contact blog marjanneBlog

Trauma


Zelfdoding, Verlies,Overlijden

Mijn broer is dood


Overgave, ziel en sound


kanker


Abundance, overvloedTrauma


Zelfdoding, Verlies,Overlijden

Mijn broer is dood


Overgave, ziel en sound


Artikelen blog Boven Natuurlijk

Abundance meditatie

En  toen kwam de abundance meditatie naar mij toe. Via mijn zus en via iemand van de opleiding Rebalancing. Op de tweede uitdnodiging voelde ik dat het tijd was om ook in te stappen. Naast het feit dat het me diepe rust kan brengen, brengt het ook veel beweging. Oude patronen en overtuigingen komen nog meer aan het licht. Soms zijn er opdrachten bij, waarmee meteen een hele hoop weerstand wordt aangeraakt. En onder weerstand is heel veel vrije energie verstopt. Dat wetende doe ik mijn best open te blijven, en contact te maken met alles in en om me heen. Het is een mooie uitdaging, en ik ben benieuwd wat het me gaat brengen.Corona tijd

De afgelopen periode was een periode van stilte, rust, en intensief met mijzelf zijn. Een rust op een diep niveau, waarin al het moeten dat ik zo vaak in mijzelf waarneem, naar de achtergrond verdween. Ik was. En ook al was er geen of weinig contact, ik voelde me met alles verbonden. Er  was een nog bewuster kiezen voor mij. Voor wat mijn gezondheid nodig heeft.  Hoe kan ik mezelf laten helen, wanneer ik me naar buiten richt? In plaats van mijn binnenste, waar de antwoorden te vinden zijn?


En op dit moment, nu er weer meer mogelijk is naar buiten, blijft de uitdaging voor mij, om me helemaal bij en in mijzelf te laten blijven. Te voelen in het moment. Kan ik met mijzelf zijn, en in fysiek contact met anderen? Zeker dat kan.  En het bijzondere is, dat door de maatregelen rondom corona, het bij mijzelf blijven gesteund word. Misschien kun jij dat ook op één of andere manier waarnemen.


Corona heeft namelijk bij veel mensen oude kind angsten aangeraakt. Zoals bestaansrecht, en doodsangst. De angst die nu opborrelt, wordt versterkt door de angst die nog in je leeft, en waar je vaak geen weet van hebt. (Zie ook het stuk trauma hieronder). En dan is 1 en 1 geen 2 maar een veelvoud van 2. Daarom lijkt het zo overdreven, terwijl het zo echt is….. Het zou fijn zijn, wanneer je dit in jezelf herkent, je hiermee contact kan maken.  Zodat het kan worden doorvoeld, en je vrijer wordt in je zijn. Dat gun ik iedereen ten diepste. Als je wilt, kan ik je hierbij ondersteuning geven.Trauma

Ken je dit? Dat wanneer je in een situatie komt waarin je wordt geraakt, je de neiging hebt, je uit de voeten te maken? Ik heb dat mijn hele leven gehad, en had hierop ook oordeel. Ik was echter niet in staat te voelen wat er onder zat. Ik bleef in eenzelfde kringetje rondgaan. Dan verdween het weer naar de achtergrond, dan was het er weer en heel heftig. En er was altijd schuldgevoel. Ik voelde me hard, en slecht en verkrampt van binnen. En uiteindelijk kwam ik in contact met het hele kleine kind in mij dat een heftig trauma had. Doordat dit is ontstaan in een tijd waarin er nog geen woorden waren in mij, en ik er geen bewuste herinnering op had, werd ik telkens meegezogen in wat dit kind in mij als actie had om te overleven. Weg willen…… Uit verbinding gaan. Het alleen moeten doen.


Nu ben ik bekend met haar…. De foetus, en ken ik haar gevoelens en mechanismen. Doordat ik hiermee bekend ben, is er een verbinding ontstaan, van waaruit ik weer de mogelijkheid heb om met gedachten mijn gedrag te corrigeren..… En dat is heel behulpzaam. Ik kan nu blijven en ik kan bewust kiezen om te gaan, zowel fysiek als in de energie.


 


Blog