Boven Natuurlijk - Lichaamsgericht Coachen en Massage
Home healing lichaamsgericht coachen massage meditatie contact blog marjanneBlog

Trauma


Zelfdoding, Verlies,Overlijden

Mijn broer is dood


Overgave, ziel en sound


kanker

Trauma


Zelfdoding, Verlies,Overlijden

Mijn broer is dood


Overgave, ziel en sound


Artikelen blog Boven Natuurlijk

Corona tijd

De afgelopen periode was een periode van stilte, rust, en intensief met mijzelf zijn. Een rust op een diep niveau, waarin al het moeten dat ik zo vaak in mijzelf waarneem, naar de achtergrond verdween. Ik was. En ook al was er geen of weinig contact, ik voelde me met alles verbonden. Er  was een nog bewuster kiezen voor mij. Voor wat mijn gezondheid nodig heeft.  Hoe kan ik mezelf laten helen, wanneer ik me naar buiten richt? In plaats van mijn binnenste, waar de antwoorden te vinden zijn?


En op dit moment, nu er weer meer mogelijk is naar buiten, blijft de uitdaging voor mij, om me helemaal bij en in mijzelf te laten blijven. Te voelen in het moment. Kan ik met mijzelf zijn, en in fysiek contact met anderen? Zeker dat kan.  En het bijzondere is, dat door de maatregelen rondom corona, het bij mijzelf blijven gesteund word. Misschien kun jij dat ook op één of andere manier waarnemen.


Corona heeft namelijk bij veel mensen oude kind angsten aangeraakt. Zoals bestaansrecht, en doodsangst. De angst die nu opborrelt, wordt versterkt door de angst die nog in je leeft, en waar je vaak geen weet van hebt. (Zie ook het stuk trauma hieronder). En dan is 1 en 1 geen 2 maar een veelvoud van 2. Daarom lijkt het zo overdreven, terwijl het zo echt is….. Het zou fijn zijn, wanneer je dit in jezelf herkent, je hiermee contact kan maken.  Zodat het kan worden doorvoeld, en je vrijer wordt in je zijn. Dat gun ik iedereen ten diepste. Als je wilt, kan ik je hierbij ondersteuning geven.Trauma

Ken je dit? Dat wanneer je in een situatie komt waarin je wordt geraakt, je de neiging hebt, je uit de voeten te maken? Ik heb dat mijn hele leven gehad, en had hierop ook oordeel. Ik was echter niet in staat te voelen wat er onder zat. Ik bleef in eenzelfde kringetje rondgaan. Dan verdween het weer naar de achtergrond, dan was het er weer en heel heftig. En er was altijd schuldgevoel. Ik voelde me hard, en slecht en verkrampt van binnen. En uiteindelijk kwam ik in contact met het hele kleine kind in mij dat een heftig trauma had. Doordat dit is ontstaan in een tijd waarin er nog geen woorden waren in mij, en ik er geen bewuste herinnering op had, werd ik telkens meegezogen in wat dit kind in mij als actie had om te overleven. Weg willen…… Uit verbinding gaan. Het alleen moeten doen.


Nu ben ik bekend met haar…. De foetus, en ken ik haar gevoelens en mechanismen. Doordat ik hiermee bekend ben, is er een verbinding ontstaan, van waaruit ik weer de mogelijkheid heb om met gedachten mijn gedrag te corrigeren..… En dat is heel behulpzaam. Ik kan nu blijven en ik kan bewust kiezen om te gaan, zowel fysiek als in de energie.


 

Ziel en Sound 1 augustus 2019 - ik ga voluit in overgave

De meeste avonden met Ziel en Sound zijn heel fijn. Het zingen maakt altijd dat er meer contact is tussen mijn hoofd en mijn lichaam. En doordat dit contact beter is, is er meer rust en ook meer levenslust. Het is alsof er iets in mij gaat branden. Of het zoekende ophoud te bestaan. Ik ben er helemaal. Zo ook gisteravond. Een avond vol, al zeg ik het zelf, mooie oefeningen in overgave. Zoals bijvoorbeeld bewust plek innemen in je eigen hart. Of hetgeen waar je je echt aan wilt overgeven, dmv je eigen klanken met iemand delen, terwijl je je bewust bent dat je word gezien…. Heel fijn om te zien hoe verschillend alle deelnemers hier op reageren. En soms hoor ik zulke bijzondere verhalen over hun ervaringen, dat het mij hevig ontroerd. Dat dit mede is ontstaan, door de ingevingen die ik in de praktijk heb gebracht.


Mooi inzicht 3 augustus 2019

Momenteel is er erg veel beweging in mij. Het gaat over een oud stuk, dat in een nieuw jasje komt. Het lijkt gewoon te gebeuren, terwijl ik het alleen maar observeer. Het heeft natuurlijk te maken met alles dat in de afgelopen maanden door mijn rebalancing opleiding, en mijn zelf-onderzoeken in mijn lichaam, in beweging is gebracht. Ik had een erg oordelend stuk in mijzelf, met name over mijzelf. Nu was die stem al heel veel rustiger. Ik merk nu op dat ik me steeds meer bewust word, dat ik alles zelf mag kiezen. Eerder leek die stem me te zeggen: “deze persoon is niet goed voor jou en omdat jij met hem bent, gaat jouw praktijk niet goed.” Een soort stem vanaf de preekstoel om zo maar eens te zeggen. Erg vermoeiend en erg veel strijd gevend. 7 jaar geleden deed ik een sjamanistische opleiding, waar ik ook contact maakte met dit stuk. Er was een heel groot stuk religie bij betrokken, waar ik  ontdekte dat ik was veroordeeld door de kerk, omdat ik anders geloofde en deed dan zij.  En hoewel ik een heel liefdevol persoon was, leverde me dat haat op en heel veel pijn. Die pijn maakte dat ik mezelf en alles waar ik voor stond in de steek heb gelaten, om er in dit leven weer mee in contact te komen. Voor ik met de opleiding tot Rebalancer begon, voelde ik al dat ik dit verhaal zou gaan afronden, en ik geloof dat ik nu bijna bij de afronding ben. Hoera!!Blog