Boven Natuurlijk
Home Rebalancing lichaamsgericht coachen massage healing blog marjanneBlog

Trauma


Zelfdoding, Verlies,Overlijden

Mijn broer is dood


Overgave, ziel en sound


kanker


Abundance, overvloed


Corona, angst, fanatisme


Spiegel


Zombi


Rebalancing


Mir-methode


Positief  affirmeren

Artikelen Blog Boven Natuurlijk pagina 3

Mir methode

Vorige week kwam ik nadat ik er in geen jaren mee bezig was geweest, opnieuw in contact met de mir-methode. Een heel eenvoudige maar uiterst doeltreffende manier om je lichaam en geest te resetten. Ik kwam het tegen toen ik iets zocht op internet. Daarvoor had ik net besloten, alles op mijn pad als een boodschap te zien, en zo zag ik dit ook. Diezelfde avond in bed, startte ik dan ook met de methode. Omdat mijn hand strelen niet echt het effect heeft wat ik zoek, ben ik mijn buik  gaan aanraken, terwijl ik alle affirmaties precies zo opnoem als ze beschreven staan. En ik merk er na een weekje al veel effect van. Mijn energie verandert, ik voel me opgewekter. Het lijkt weer of er een deken van familie-energie van me afvalt.…


Ziel en Sound 1 augustus 2019 - ik ga voluit in overgave

De meeste avonden met Ziel en Sound zijn heel fijn. Het zingen maakt altijd dat er meer contact is tussen mijn hoofd en mijn lichaam. En doordat dit contact beter is, is er meer rust en ook meer levenslust. Het is alsof er iets in mij gaat branden. Of het zoekende ophoud te bestaan. Ik ben er helemaal. Zo ook gisteravond. Een avond vol, al zeg ik het zelf, mooie oefeningen in overgave. Zoals bijvoorbeeld bewust plek innemen in je eigen hart. Of hetgeen waar je je echt aan wilt overgeven, dmv je eigen klanken met iemand delen, terwijl je je bewust bent dat je word gezien…. Heel fijn om te zien hoe verschillend alle deelnemers hier op reageren. En soms hoor ik zulke bijzondere verhalen over hun ervaringen, dat het mij hevig ontroerd. Dat dit mede is ontstaan, door de ingevingen die ik in de praktijk heb gebracht.


Mooi inzicht 3 augustus 2019

Momenteel is er erg veel beweging in mij. Het gaat over een oud stuk, dat in een nieuw jasje komt. Het lijkt gewoon te gebeuren, terwijl ik het alleen maar observeer. Het heeft natuurlijk te maken met alles dat in de afgelopen maanden door mijn rebalancing opleiding, en mijn zelf-onderzoeken in mijn lichaam, in beweging is gebracht. Ik had een erg oordelend stuk in mijzelf, met name over mijzelf. Nu was die stem al heel veel rustiger. Ik merk nu op dat ik me steeds meer bewust word, dat ik alles zelf mag kiezen. Eerder leek die stem me te zeggen: “deze persoon is niet goed voor jou en omdat jij met hem bent, gaat jouw praktijk niet goed.” Een soort stem vanaf de preekstoel om zo maar eens te zeggen. Erg vermoeiend en erg veel strijd gevend. 7 jaar geleden deed ik een sjamanistische opleiding, waar ik ook contact maakte met dit stuk. Er was een heel groot stuk religie bij betrokken, waar ik  ontdekte dat ik was veroordeeld door de kerk, omdat ik anders geloofde en deed dan zij.  En hoewel ik een heel liefdevol persoon was, leverde me dat haat op en heel veel pijn. Die pijn maakte dat ik mezelf en alles waar ik voor stond in de steek heb gelaten, om er in dit leven weer mee in contact te komen. Voor ik met de opleiding Rebalancing begon, voelde ik al dat ik dit verhaal zou gaan afronden, en ik geloof dat ik nu bijna bij de afronding ben. Hoera!!


Spiegel

Alles om je heen is je spiegel. Dat blijkt bij me de laatste tijd weer heel duidelijk. Op dit moment nadert het examen voor mijn Rebalancing opleiding met rasse schreden. En dat maakt wat in me los. Het niet goed zijn zoals ik ben, en alles wat daarmee samenhangt steekt heel erg de kop op. En wat er dan als feedback wordt gegeven, voelt voor mij als niet goed genoeg zijn. Ik moet anders zijn dan dat ik ben. Ik voel dan boosheid, waarvan ik denk dat de gevers van de feedback boos zijn op mij. Zij raken tenslotte dat vervelende gevoel in mij aan. Gelukkig ben ik nu in staat om mijzelf daar helemaal in te zien. Ik kwam bij mijn eigen gevoel van boos zijn, van dat hele kleine kind in mij. Dat kind dat het gevoel had niet goed genoeg te zijn, dat zich altijd maar wilde aanpassen en veranderen om er wel bij te horen, om wel bestaansrecht te hebben. En dat kindje was heel boos over wat zij allemaal ‘moest’ doen….. Om hierna te horen te krijgen dat het niet goed was. Tjonge jonge wat een pijn daaronder kan zitten die, als je niet weet dat dit je mechanisme is, je helemaal kan gaan regeren.


Vaak is het zo dat hetgeen in je leeft, ook al voel je dit niet, naar boven komt op het moment dat er iemand in je buurt komt, die soortgelijke gevoelens heeft. Deze gevoelens versterken elkaar. Bij blijdschap is dit natuurlijk heel fijn…. Maar bij andere gevoelens als boosheid, verdriet, jaloezie of andere gevoelens is dit lastig. Vroeger dacht ik dan dat ik deze dingen voelde van de ander…..


Nu vraag ik  me telkens weer af, wat wordt er in mij aangeraakt? Ook als het van buiten mij lijkt te komen. Zo krijg ik meer zeggenschap over hoe ik mij voel. Alles is mijn spiegel.