Boven Natuurlijk
Home lichaamsgericht coachen massage blog marjanne

Boven Natuurlijk - Mina Krusemanlaan 30 - 7421 LK Deventer - 0570-657073

 © Boven Natuurlijk - Leef je ware Natuur

Het lichaam heeft je  zoveel te vertellen, als je hier eens naar zou luisteren…..Triggers

Vaak weet je al heel veel over jezelf. Misschien heb je al talloze sessies bij een psycholoog gedaan. Toch krijg je geen grip op je eigen gedrag. Lijk je telkens opnieuw in eenzelfde cirkel rond te gaan. Psychologie is erg mooi om vanuit je hoofd inzicht in je handelen te krijgen. Dat is ook nodig, omdat je hoofd jezelf kan corrigeren. Hiervoor is het wel noodzakelijk uit de oude pijn(vaak kind pijn) te komen, omdat die je anders telkens opnieuw triggert……. En kan maken dat je in gedrag schiet, dat niet overeenkomt met je leeftijd.


Het is belangrijk om je op zo’n moment te realiseren dat degene die nu bij je is, deze pijn in feite niet veroorzaakt, hoewel dit wel zo kan lijken. Hij/zij doet iets en nu heb jij verdriet, voel je pijn…….. Deze persoon waarvan jij denkt dat die je pijn heeft gedaan, raakt je oude pijn aan. Omdat deze pijn nooit echt de ruimte  en aandacht heeft gekregen die het nodig had,  is het nog zo vers; voelt het zo pijnlijk. Er wordt op je knopjes gedrukt…… Een nog onverwerkt kindstuk is aan het reageren vanuit de pijn die er nog altijd is, omdat er in de kindertijd geen mogelijkheid was, om het goed te doorleven.

Door middel van Rebalancing kun je  oude pijn gaan ontladen, waardoor je meer bewust wordt van deze patronen, en je jezelf beter gaat zien en voelen. Hiermee krijg je de keuze in hoe je wilt reageren in een situatie, in plaats van dat de situatie jou regeert.